در مطلب قبل، افراز ملک مشاع مورد بررسي قرار گرفت و بيان شد که به طور خلاصه افراز به معني تقسيم مال غيرمنقول ِمشاع بين شرکا به نسبت سهم آنها است. در اين نوشته به تعريف حقوقي تفکيک ملک و تفاوت آن با افراز ملک مشاع خواهيم پرداخت.


تعريف تفکيک ملک:


تفکيک در عرف ثبتي عبارت است از تقسيم مال غيرمنقول به قطعات کوچک‌تر. به عنوان مثال، مالک يا مالکان زميني به مساحت 5 هزار مترمربع، زمين را به قطعات 200 متري تقسيم کنند که در عرف ثبتي به اين اقدام تفکيک گفته مي‌شود.


 از تفکيک به منظور موارد زير استفاده مي‎شود:



  • انتقال قطعات تفکيک شده به صورت مفروز (جداجدا)

  • صدور سند مالکيت مفروزي با ابطال سند اوليه

  • تنظيم تقسيم نامه


تفکيک


صورت مجلس تفکيکي ملک:


تمامي امور مربوط به تفکيک در اداره ثبت انجام مي‌شود و بعد از آن صورت‌مجلس تفکيکي تنظيم مي‌شود. اين صورت‌مجلس شامل، حدود مساحت قطعات جدا شده به منظور انتقال و به صورت قطعات مفروزي، جهت صدور سند مالکيت براي اين قطعات، و تنظيم تقسيم نامه است. در واقع اگر يکي از موارد گفته شده ناقص باشد، تفکيک اعتباري ندارد.


به طور مثال، اگر شخصي 6 دانگ ملک خود را به 3 قسمت تقسيم کند، اما سند اوليه را باطل نکند، اين تقسيم بندي فاقد اعتبار است. ‌با وجود اين، تفکيک براي مجزا شدن قطعات به منظور فروش از سوي صاحب آن انجام مي‌شود و براساس آن ملک به قطعات کوچک‌تر تقسيم شده و به اين قطعات، شماره‌هاي جديد، اما فرعي داده مي‌شود. حدود و حقوق جديد تعريف و آخرين قطعه‌اي که انتقال داده مي‌شود، سند اوليه باطل مي‌گردد.


تفکيک


همانطور که گفته شد، از تفکيک در تقسيم نامه‌ها نيز استفاده مي‌شود. در تقسيم نامه‌ها، مالک بيش از يک نفر است و ممکن است يک شخص، از ديگري سهم بيشتري برده و بين آن‎ها تصميم به نوعي صلح محاباتي ( سازشي که در معامله صورت مي‎گيرد و در آن دو عِوض با هم برابر نباشند) صورت گرفته و انجام شود. در تقسيم نامه، ملک مشاع است و بعد از تفکيک، سند تقسيم نامه تنظيم شده و براساس صورت‌مجلس تفکيکي، براي هر مالک مشاعي، يک قطعه مفروزي تعيين و اسناد مالکيت مشاع همراه با تقسيم نامه از سوي دفترخانه به اداره ثبت ارسال مي‌گردد و ضمن ابطال سند اوليه، سند مالکيت مفروزي براي مالکان صادر مي‌شود.


اولين تفاوت افراز و تفکيکِ ملک:


در تفکيک اامي براي اينکه ملک مشاع ( مشترک) باشد وجود ندارد و در خصوص املاکي که مالک واحد دارند نيز قابل اعمال است. ولي در افراز مالکيت بايد به صورت مشاع باشد. در غير اين‎صورت، درخواست افراز وجاهت قانوني نخواهد داشت. در مطلب بعد به تفاوت هاي ديگر افراز و تفکيک پرداخته خواهد شد.


براي مطالعه‎ي بيشتر به نکات حقوقي ملکي، دانستني هاي حقوقي ملکي مجله دلتا مراجعه کنيد.

تفکيک ملک
تفکيک ملک مشاع
تفاوت افراز و تفکيک ملک
حقوقي"/>

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دبیرستان پسرانه حمید غیبی Micky سوز دل نمونه سوالات آزمون مسئولین فنی گیاهپزشکی، گلخانه، قارچ خوراکی، دامپروری Brittany سوالات استخدامی کانون نشر علم رازا بالاتر از تاریکی ثبت شرکت خارجی دستگاه جوجه کشی