حضانت فرزند قبل از طلاق زن و  شوهر بر عهده هر دو آن ها خواهد بود، مگر اينکه يکي از زن يا شوهر فوت کند و  يا از قبول مسئوليت شانه خالي کند. در اين مدت هيچ کدام از والدين که  حضانت فرزند به آن واگذار شده است، نمي‌توانند مسئوليت ‌هاي خود را در قبال  فرزند ترک کنند.


حق حضانت فرزند


 


حق حضانت فرزند به معناي نگهداري و  تربيت فرزند به صورت مادي و معنوي است که شامل هر اقدامي که لازمه ادامه  حيات و پرورش روح و جسم او باشد مي‎شود. حضانت حقي است که قانون به منظور  نگهداري و تربيت کودکان، به پدر و مادر اعطا کرده است. در حضانت علاوه بر  تامين سلامت جسمي کودک، مراقبت روحي و اخلاقي و تربيتي او نيز بايد در نظر  گرفته شود زيرا شخصيت افراد در دوران کودکي شکل مي‎گيرد. در مجله دلتا قوانين راجع به حضانت و سرپرستي کودک و شرايط و موانعي که موجب سلب حضانت از والدين مي‎شود بررسي شده است.


سن حضانت کودک


حضانت فرزند قبل از طلاق زن و شوهر بر عهده  هر دو آن ها خواهد بود، مگر اينکه يکي از زن يا شوهر فوت کند و يا از قبول  مسئوليت شانه خالي کند. بر طبق قانون، براي دختران 9 سالگي و براي پسران  15 سالگي به عنوان سن حضانت در نظر گرفته شده است. در اين مدت هيچ کدام از  والدين که حضانت فرزند به آن واگذار شده است، نمي‌توانند مسئوليت ‌هاي خود  را در قبال فرزند ترک کنند. به طور کلي حضانت فرزندان بر عهده پدر و مادر  خواهد بود. مگر در شرايط خاصي که صلاحيت يکي از آن ها و يا هر دو براي حضانت فرزند به طور قانوني تائيد نشود. مادر در نگهداري کودک (دختر يا پسر) تا سن هفت  سالگي نسبت به پدر اولويت دارد و علت آن هم اين است که در اين سن کودک  بيشتر به مادر وابسته بوده و مادر بهتر مي‎تواند از او نگهداري کند. اما پس  از 7 سالگي، حضانت قانوناً با پدر است تا به نگهداري و تربيت کودک  بپردازد.


حضانت بچه


در خصوص مدت حضانت قانون مدني در ماده 1169 مقرر نموده است:


«براي حضانت و نگهداري طفلي که ابوين (پدر و  مادر) او جدا از يکديگر زندگي مي‎کنند، مادر تا سن هفت سالگي اولويت دارد و  پس از آن با پدر است و مطابق تبصره ماده 1169، بعد از هفت سالگي در صورت  حدوث اختلاف (اختلاف نظر در مورد سرپرستي کودک)، حضانت طفل با رعايت مصلحت  کودک به تشخيص دادگاه مي‎باشد.»


حق حضانت فرزند در زمان طلاق و فوت والدين


حضانت کودک حق قانوني پدر و مادر است و تا  زماني که صلاحيت قانوني و شرعي دارند، هيچ کسي نمي‎تواند حضانت را از آن ها  سلب کند و يا ادعايي را در اين خصوص داشته باشد مگر در زمان بروز طلاق يا  فوت والدين و امثال آن.


ب. طلاق و جدايي زن و شوهر؛


اگر زن و شوهر طلاق گرفته باشند و يا طلاقي  صورت نگرفته منتها به دليل اختلافات، جدا از يکديگر زندگي مي‎کنند، حق  حضانت آن ها از بين نمي‎رود و مادر تا 7 سالگي کودک، طبق قانون مسئوليت و  حق حضانت را بر عهده دارد و اگر کودک نزد پدر يا خانواده پدري باشد زن  مي‎تواند از طريق دادگاه کودک را در اختيار بگيرد.


الف. فوت والدين؛


در صورت فوت يکي از والدين، حضانت بر عهده  ديگري است. ولي در صورت فوت هر دو آن ها، حضانت با جد پدري است و در صورت  نبودن جد پدري، اگر قبلا کسي توسط پدر يا جد پدري به عنوان وصي بعد از فوت  تعيين شده باشد، مسئوليت حضانت بر عهده وصي است که البته وصي مي‎تواند براي  حضانت درخواست اجرت کند که از دارايي هاي کودک به او پرداخت مي‎شود. در  شرايطي که وصي وجود نداشته باشد و يا اينکه پدر و مادر در دسترس نباشند،  قيم يا اميني از سوي دادگاه يا اداره سرپرستي پيشنهاد مي‎شود و در صورت  دارا بودن صلاحيت تعيين و منصوب مي‎شود.


شرايط سلب حضانت


موانعي که موجب سلب حق حضانت فرزند مي‎شود


اگر مادر در مدتي که حضانت طفل با اوست مبتلا به جنون شود يا به فرد ديگري بعد از طلاق شوهر کند، لازم به ذکر است که ازدواج مجدد مادر به تنهايي موجب سلب حضانت از وي نيست و در صورتي که سلامت روحي يا جسمي  کودک مورد ترديد باشد از وي سلب حضانت مي‎شود. به طور مثال شوهر مادر کودک  را آزار بدهد. از اين رو حضانت از مادر سلب مي‎شود و در اين حالت حضانت  کودک هر چند قبل از 7 سالگي باشد با پدر خواهد بود. بايد در نظر داشت که  جنون پدر نيز موجب سقوط حضانت وي خواهد شد.


مصاديق انحطاط اخلاقي و عدم مواظبت عبارتند از:



  • فساد اخلاقي و فحشاء

  • اعتياد به الکل و مواد مخدر

  • تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

  • بيماري رواني با تشخيص پزشکي قانوني

  • وادار کردن کودک به فحشاء و تکدي گري


همچنين بخوانيد:


تفاوت حضانت و قيموميت و دريافت مجوز قيموميت 


حضانت فرزند بعد از ازدواج مجدد مادر 


استعلام هاي ضروري براي ثبت سند ؛ چرا و چگونه؟ 


تضمين معاملات ملکي چگونه انجام مي شود؟ 


ظهر نويسي چک و مسئوليت هاي قانوني آن 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : حضانت ,مادر ,فرزند ,کودک ,مي‎شود ,طلاق ,حضانت فرزند ,اولويت دارد ,يکديگر زندگي ,زندگي مي‎کنند، ,ازدواج مجدد ,يکديگر زندگي مي‎کنند، ,است، نمي‌توانند مسئوليت
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نمونه سوالات ازمون ادواری برق صنعتی درجه2 زندگی، عشق است... نمایندگی یعقوبی کد1383005 شهرستان بهارستان فروش کرک مایلستون کرک جنتک Tonya آکادمی آموزش زبان انگلیسی و آیلتس در مشهد آیلتس میکس آقای رایمون ارشادی فال روزانه