عُسر و حَرَج به معناي سختي و  مشقت در زندگي است. و به همين دليل  قانونگذار از طريق اثبات‌ اين امر به  زن اجازه داده است که به زندگي مشترک پايان دهد.اثبات مصاديق عسر و حرج و  احراز آن در دادگاه از موارد مهمي است تا به واسطه آن بتوان قاضي را براي  صدور حکم طلاق به دليل عسر و حرج مجاب کرد.


عسر و حرج چيست


 


طلاق به‌ دليل عسر و حرج يکى از روش  هاي جدايي زن و شوهر است. البته ممکن است اين سؤال در ذهن ايجاد شود که  عسر و حرج چيست و تحت چه شرايطي منجر به  طلاق خواهد شد؟ چرا قانونگذار به  واسطه اين موضوع به زن اجازه‌ طلاق داده است؟ و آيا اين شرايط فقط در خصوص  طلاق کاربرد دارد؟ در مجله دلتا به اين سوالات پاسخ داده شده است. پس در ادامه با ما همراه باشيد.


عسر و حرج به چه معناست؟


عُسر و حَرَج به معناي سختي و مشقت در زندگي است. و به همين دليل  قانونگذار از طريق  اثبات‌ اين امر به زن اجازه داده است که به زندگي مشترک پايان دهد.


طلاق عسر و حرج


مصاديق عسر و حرج


برخي از موارد عسر و حرج به طور تمثيلي در قانون ذکر شده است که با اثبات آن ها در دادگاه، زن مي‌تواند درخواست طلاق کند.



  • اعتياد شوهر به مواد مخدر و يا مشروبات الکلي به طوري که زندگي  خانوادگي را با مشکل مواجه کند و خودداري يا عدم امکان وي به ترک، در مدتي  که پزشک تعيين کرده است. و يا اينکه پس از ترک اعتياد مجددا شروع به مصرف  کند.

  • محکوميت قطعي مرد به حبس 5 سال يا بيشتر.

  • ضرب و شتم و يا هر گونه سوء رفتار مستمر که غير‌ قابل تحمل باشد.

  • ترک زندگي خانوادگي توسط شوهر حداقل به مدت 6 ماه متوالي يا 9 ماه متناوب در مدت يک سال بدون عذر موجه.

  • ابتلاي مرد به بيماري‌ هاي صعب‌ العلاج رواني يا سرايت کننده يا هر عارضه صعب‌ العلاج ديگري که زندگي مشترک را غير ممکن کند.


البته بايد در نظر داشت، موارد مندرج در  اين ماده مانع از آن نيست که در ساير مواردي که مشکلات زن در دادگاه احراز و  شناسايي مي‎شود و دادگاه حکم طلاق صادر مي‎کند. ‌و در هر شرايطي علاوه بر  موارد فوق در صورت تشخيص دادگاه مبني بر وجود سختي و مشقت بسيار که زندگي  شويي را غير ممکن کند، حکم طلاق صادر خواهد شد. به طور مثال مي‌توان به  مواردي از جمله عدم رسيدگي و توجه شوهر به مسائل و امورات خانواده، ازدواج  مجدد، عدم ايفاي وظايف شويي از سوي مرد اشاره کرد که از جمله مواردي است  که در صورت اثبات آن در دادگاه، موجب صدور حکم طلاق ناشي از عسر و حرج  خواهد شد.


عسر و حرج


نحوه اثبات در دادگاه خانواده


اثبات مصاديق و احراز اين امر در دادگاه  از موارد مهمي است تا به واسطه آن بتوان قاضي را براي صدور حکم طلاق به  دليل سختي و مشقت در زندگي مجاب کرد. به طور مثال در شرايطي که زن به دليل  ترک انفاق که موجبت تنگدستي و قرار گرفتن زن در وضعيت سختي و مشقت مي‎شود،  با استناد به دلايل متعدد از جمله حکم قطعي کيفري مبني بر ترک انفاق توسط  شوهر (به موجب ماده‌ 53 قانون حمايت از خانواده) امکان‌ پذير است. يا در  خصوص اثبات عسر و حرج به دليل سوء رفتار مرد، سوابق شکايت از وي توسط زن يا  آراي صادره از مراجع قضايي در خصوص سوء رفتار، احراز و شناسايي اين امر  توسط دادگاه آسان تر خواهد بود. بايد توجه داشت که در طلاق به دليل عسر و  حرج لازم نيست که پول يا مبلغي از طرف زن به مرد پرداخت شود (در طلاق خلع،  به‌ علت کراهت زن از شوهر، مبلغي از طرف زن به مرد پرداخت مي‎شود) و طلاق  به دليل عسر و حرج از جانب مرد نيز قابل رجوع نيست.


همچنين بخوانيد:


تقسيط مهريه و نحوه پرداخت آن 


با درخواست طلاق مرد در دوران عقد، تکليف مهريه چيست؟ 


طلاق به دليل عدم تفاهم اخلاقي 


در چه مواردي مي توان از کار کردن زن جلوگيري کرد؟ 


دانستني هاي حقوقي ؛ مختصر و مفيد+(ويدئو) 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : طلاق ,دليل ,زندگي ,دادگاه ,اثبات ,سختي ,زندگي مشترک ,بتوان قاضي ,درخواست طلاق ,صعب‌ العلاج ,طلاق صادر ,زندگي مشترک پايان
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Welcome midzy یار مهدی باشیم فال حافظ متن ترانه بيمه درمان تکميلي موسسه مشاوره بین المللی نصر جاوید ویرا افتاب تابان John