اگر شما هم جزء کساني هستيد که به دام معامله با فضول افتاده ايد، در حالي‌که از فضولي بودن معامله طرف خود روحتان هم خبر نداشته، بدانيد که به دردسر  افتاده‌ايد و  بي‌دقتي آن شخص، دامن شما را هم مي‌گيرد.در اين مطلب به بررسي يک معامله فضولي به طور کامل مي‎پردازيم.


تعريف معامله فضولي:


معامله فضولي اين است که شخصي براي ديگري يا با مال ديگري، معامله کند، بدون اين که از طرف مالک اجازه خريد و فروش مال را داشته باشد.


قبل از هر چيز بايد دانست که يک معامله فضولي سه طرف دارد:



  • طرف اول فضول است. يعني شخصي که مال را بدون اجازه مالک فروخته است.

  • طرف دوم مالک يا همان صاحب مالي است که فضول با اموال او معامله کرده است.

  • طرف سوم اصيل يعني کسي که مال را از فضول خريده است.


ماده 248 قانون مدني مي‌گويد: «اجازه مالک نسبت به معامله فضولي حاصل مي‌شود به لفظ يا فعلي که دلالت بر امضاي عقد نمايد». مانند آن که مالک پس از وقوع معامله فضولي، مال مورد معامله را به اصيل تسليم کند. بنابراين هرگاه مالک، معامله فضولي را اجازه کند، معامله کامل شده و صحيح است. در نتيجه، آثار حقوقي خود را خواهد داشت.


اگر مالک، معامله فضولي را رد کند، در اين صورت عقد براي هميشه از بين مي‌رود و هيچ گونه آثار حقوقي نخواهد داشت.


معامله فضولي


شرايط اجازه مالک:


براي آن که اجازه مالک، باعث شود معامله فضولي صحيح و يک عقد کامل شود، بايد شرايطي زير را داشته باشد:
1- اجازه مالک در صورتي عقد را کامل مي‌کند که مسبوق به رد نباشد. ( به اين معني که مالک ابتدا معامله اي که بدون اجازه روي مال اش انجام شده را نپذيرد و بعد از مدتي آن را به هر دليلي قبول کند)، معامله با رد قبلي باطل شده و اجازه بعدي نمي‌تواند به آن اعتبار بخشد.
2- اجازه بايد در زمان اهليت اجازه دهنده صادر شود. در صورتي که مالک هنگام اجازه، صغير، مجنون يا سفيه(نادان) باشد، اجازه بي‌تاثير خواهد بود.


سکوت نشانه رضايت نيست!


طبق ماده249 قانون مدني: سکوت مالک حتي با حضور در مجلس عقد اجازه محسوب نمي‌شود. مالک بايد رضايت خود را ابراز کند، به دليل اينکه قانون رضايت باطني را کافي نمي‎داند.



شايان ذکر است در برخي مواقع فضول، تحصيل اجازه مالک را تضمين مي‎کند يعني به خريدارِ آگاه قول مي‎دهد که اجازه مالک را بگيرد. اما اگر به تعهد خود عمل نکند، مم به جبران خسارت است و خريدار مي‎تواند طبق قانون خسارت ناشي از انجام ندادن تعهد را مطالبه خسارت کند.



براي مطالعه‎ي بيشتر به نکات حقوقي ملکي، دانستني هاي حقوقي ملکي، مجله دلتا مراجعه کنيد.

فروش مال غير
فروش ملک
اذن
حقوقي"/>

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مالک ,فضولي ,يعني ,حقوقي ,فضول ,بايد ,معامله فضولي ,اجازه مالک ,آثار حقوقي ,حقوقي ملکي، ,مالک، معامله ,مالک، معامله فضولي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

kellyleon خرداد موزیک | دانلود آهنگ جدید Sylvia مرکز آموزش فنی و حرفه ای امام مهدی عج اراک سالم زیبا شرکت آیتک پلیمر | تأمین انواع مواد پلیمری و پلاستیک خرید کفش نایک مردانه ارزان طراح مد دانلود نرم افزار , دانلود آهنگ , دانلود نرم افزار موبایل