سازمان بهزيستي کشور پس از اينکه  فرزندي را به خانواده‌ اي واگذار مي‌کند مکلف است در يک دوره آزمايشي 6  ماهه بر نحوه رفتار و ارتباط خانواده با فرزند خوانده نظارت مستمر داشته  باشد. 


شرايط فرزند خواندگي


 


برخي خانواده ها به دلايلي تمايل به داشتن فرزند خوانده دارند و اقدامات لازم در اين راستا را انجام مي‌دهند. به گزارش مجله دلتا در قانون جديد حمايت از کودکان و نوجوانان بي‌ سرپرست و بد سرپرست که در  شهريور ماه سال 1392 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد تدابيري در جهت تسهيل  شرايط فرزند خواندگي انديشيده شده است. براي بررسي بيشتر پيرامون موضوع  فرزند خواندگي در ادامه با ما همراه باشيد.


تغييرات قانون جديد فرزند خواندگي


1. در قانون پيشين فقط زن و شوهري که فرزند نداشتند مي‌توانستند براي فرزند خواندگي اقدام کنند در حالي که در قانون جديد، دختران مجرد و ن بالاي 30 سال و  همچنين زوجيني که فرزند هم دارند مي‌توانند نسبت به پذيرش فرزند از بهزيستي  اقدام کنند.


2. در گذشته فقط زوجين مقيم ايران  مي‌توانستند درخواست فرزند خواندگي بدهند در حالي که بر اساس قانون جديد،  ايرانيان مقيم خارج از کشور نيز مي‌توانند فرزند خوانده بپذيرند و نيز  ايرانيان سراسر دنيا مي‌توانند در صورت دارا بودن شناسنامه ايراني با  مراجعه به دفاتر حافظ منافع سفارت خانه ‌ها درخواست فرزند خواندگي کنند و  بعد از دوره نظارتي سازمان بهزيستي که 6 ماه است و يا با دستور و موافقت  قاضي مي‌توانند فرزند خوانده خود را قبل از 6 ماه نيز از کشور خارج کنند.


درخواست فرزند خواندگي از بهزيستي


3. قبلا زن و شوهر براي براي تشکيل پرونده  بايد ابتدا به قوه قضاييه مراجعه مي‌کردند و پس از آن به سازمان بهزيستي  معرفي مي‌شدند در حالي که امروزه زوجين براي فرزند خواندگي ابتدا به  بهزيستي مراجعه کرده و پس از تشکيل پرونده، سازمان بهزيستي نسبت به استعلام  از دستگاه‌ هاي مختلف مواردي همچون عدم اعتياد، سلامت جسمي و رواني، عدم  سوء پيشنيه را بررسي مي‌کند و در صورت تاييد همه مراحل براي پذيرش فرزند به  مراجع قضايي معرفي مي‌شوند. لازم به ذکر است که با اين روش بسياري از  پرونده هاي وارده به قوع قضائيه کاهش يافته است زيرا فقط در صورتي که  خانواده‌ اي شرايط لازم را داشته باشد براي پذيرش فرزند معرفي مي‌شود.


 شرايط فرزند خواندگي


عدم محکوميت جزائي موثر، تمکن مالي، سلامتي  جسمي و روحي، عدم اعتياد به مواد مخدر و مشروبات الکلي و روانگردان ها،  عدم ابتلا به بيماري‌ هاي واگير يا صعب العلاج، صلاحيت اخلاقي، اعتقاد به  يکي از اديان مطروح در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و … از شرايط عمومي  و اصلي اخذ فرزند خواندگي است.


چه کساني مي‌توانند کودکان تحت پوشش بهزيستي را به فرزند خواندگي بپذيرند؟


افراد با توجه به الويت پذيرش فرزند از سازمان بهزيستي به ترتيب دسته بندي شده اند که در زير به ترتيب الويت ذکر شده است.


1. زن و شوهر بدون فرزند؛ زن و شوهري که  پنج سال از تاريخ ازدواج آن‌ ها گذشته باشد و از اين ازدواج صاحب فرزند  نشده باشند، مشروط به اين‌ که حداقل يکي از آن‌ ها بيش از سي سال سن داشته  باشد.


2. ن و دختران بدون شوهر فاقد فرزند؛ دختران و ن بدون شوهر، در صورتي‌ که حداقل سي سال سن داشته باشند. لازم به ذکر است که فقط مي‌توانند حق سرپرستي دختران را داشته باشند.


3. زن و شوهر داراي فرزند؛  به شرط اين‌ که حداقل يکي از آن‌ ها بيشتر از سي سال سن داشته باشد.


فرزند خواندگي دختران مجرد


چه کودکاني شرايط فرزند خواندگي دارند؟


بر طبق قانون کليه کودکان و نوجوانان  نابالغ و همچنين افراد بالغ زير 16 سال که دادگاه، عدم رشد و نياز آن‌ ها  به سرپرستي را تشخيص دهد مي‌توانند به فرزند خواندگي سپرده شوند. منتها  لازم است اين کودکان شرايطي داشته باشند. در زير به اين موارد اشاره شده  است:


1. امکان شناختن پدر، مادر و جد پدري آن‌  ها وجود نداشته باشد. و يا هيچ يک از پدر، مادر، جد پدري و وصي منصوب از  سوي ولي قهري آن‌ ها در قيد حيات نباشد.


2. افرادي که سرپرستي آن‌ ها به موجب حکم  مراجع صلاحيت‌ دار به سازمان بهزيستي سپرده شده است و تا 2 سال از تاريخ  سپردن آن‌ ها به سازمان، پدر، مادر، جد پدري يا وصي منصوب از سوي ولي قهري  براي سرپرستي آن‌ ها مراجعه نکرده باشند.


3. هيچ‌ کدام از پدر، مادر، جد پدري يا وصي منصوب از سوي ولي قهري صلاحيت سرپرستي را نداشته باشند.


آيا پس از پذيرش فرزند خواندگي نظارتي بر عملکرد والدين صورت مي‌گيرد؟


سازمان بهزيستي کشور پس از اينکه فرزندي را  به خانواده‌ اي واگذار مي‌کند مکلف است در يک دوره آزمايشي 6 ماهه بر نحوه  رفتار و ارتباط خانواده با فرزند خوانده نظارت مستمر داشته باشد. به اين  صورت که در ماه اول، هفته ‌اي يک‌ بار و در ماه ‌هاي بعد به‌ طور ماهانه بر  روند کار خانواده نظارت دارد. در مواردي که مددکار تشخيص دهد، اين زمان  حداکثر به مدت يک‌ سال قابل تمديد است. علاوه بر اين نماينده سازمان  بهزيستي انجام تعهدات مالي افرادي که اقدام به سرپرستي کرده اند، پيگيري  مي‌کند. اين تعهدات نظير انتقال يک‌ سوم اموال، افتتاح حساب پس‌انداز و  بيمه است.


همچنين بخوانيد:


پاسخ به چند پرسش حقوقي شما 


در چه جرائمي حق وکيل گرفتن نداريد؟+(ويدئو) 


چک مفقودي چگونه تعيين تکليف مي شود؟ 


حذف نام همسر از شناسنامه 


توهين در فضاي مجازي ، زندان و جريمه نقدي سنگين 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : فرزند ,خواندگي ,بهزيستي ,داشته ,مي‌توانند ,سازمان ,فرزند خواندگي ,سازمان بهزيستي ,فرزند خوانده ,پذيرش فرزند ,داشته باشد ,مي‌توانند فرزند خوانده ,براي پذيرش فرزند ,شرايط فرزند خواندگي ,درخواست فرزند خواندگي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اسرا موزیک آشپزباشی شاید محال نیست! اطلاعات پزشکي سیگما رایانه زندگی با بودنش خیلی قشنگه