انتقال اموال به جاي مانده امري  لازم و واجب است. يعني وقتي شخصي فوت مي‌کند چه به صورت حقيقي يا يا به طور  فرضي انتقال ترکه (دارايي) صورت مي‎گيرد. 


تحرير ترکه


 


تحرير ترکه به معناي تعيين مقدار  ترکه (دارايي) و بدهي هاي متوفي است. زماني که شخص فوت مي‌کند، از وي ماترک  مثبت (دارائي) و منفي (بدهي و ديون) باقي مي­‎ماند، که ورثه يا نماينده  قانوني وي، مالک آن­ ها به حساب مي‌آيد. به گزارش مجله دلتا در انحصار وراثت به موجب قانون، درخواست تحرير ترکه از وارثان يا نماينده قانوني متوفي يا وصي براي اداره اموال پذيرفته مي­‎شود.


تحرير ترکه چيست؟


تحرير ترکه فهرست کردن کليه اموال و ديون متوفي در حضور وراث، نمايندگان قانوني آن ها، وصي و طلبکاران و ساير اشخاص ذينفع  است. طبق قانون، دادگاه صالح (دادگاه آخرين محل اقامت متوفي ) براي اين  امر مدت يک تا سه ماه از تاريخ نشر آگهي در يکي از رومه هاي  کثيرالانتشار اعلام مي‎کند که ورثه يا نمايندگان قانوني آن ها، طلبکاران و  بدهکاران متوفي و اشخاص ديگري که ذينفع در ارث هستند در ساعت و روز معين در  دادگاه براي تحرير ترکه حاضر شوند. شايان ذکر است که فقط وراث، نمايندگان  قانوني آنان و وصي مجاز به دادخواست تحرير ترکه هستند و طلبکاران، موصي­ له  (شخص ذينفع در وصيت ) و ساير اشخاص مجاز به اين اقدام نيستند و صرفا  مي‌توانند براي جلوگيري از اتلاف يا انتقال غير قانوني قبل از تحرير،  دادخواست مهر و موم ترکه را ارائه کنند. در مدت تحرير ترکه هر نوع تصرف يا  انتقال ارث ممنوع است مگر اينکه احتمال آسيب و اتلاف ترکه وجود داشته باشد.


کارشناسي ترکه


قانون ارث و انتقال ترکه به وارثان


انتقال اموال به جاي مانده امري لازم و  واجب است. يعني وقتي شخصي فوت مي‌کند چه به صورت حقيقي يا يا به طور فرضي  (فوت فرضي عموما در خصوص غائب مفقودالاثر اتفاق مي‌افتد) انتقال ترکه صورت  مي‎گيرد. بر اساس قانون، در مواردي که وارثان از پذيرفتن ارث امتناع و يا  بعضي از ورثه، ترکه را قبول کرده و بعضي رد کنند، وارثي که ترکه را قبول  کرده اند اقدامات لازم براي اداره­ ترکه و اداء بدهي و حقوق و وصول مطالبات  و غيره را انجام مي­‌دهد و وارثي که ترکه را رد کرده است حق هيچ­ گونه  اعتراضي به عمليات ندارد. ولي اگر پس از تصفيه ترکه چيزي از آن بماند سهم­  الارث وارثي که ترکه را رد کرده است به او داده خواهد شد.


کارشناسي تحرير ترکه


در مواردي که دادخواست تحرير ترکه ارائه  مي‎شود، دادگاه، کارشناسي را به منظور صورت برداري از کليه اموال و ديون  متوفي مأمور مي­‎کند. کارشناس ابتدا از کليه اموال متوفي فهرست تهيه  مي‌کند. همچنين به اين فهرست، طلب ها و بدهي هاي متوفي که به موجب آراي  قطعي دادگاه و اسناد رسمي يا دفاتر و برگ ­هاي مربوط به متوفي يا اقرار  بدهکاران و ورثه مشخص شده است اضافه مي­‎شود.


ترکه


پس از تحقق اين امر، صورت مجلسي به صورت زير تهيه و نوشته مي­‎شود:



  1. نام و سمت متصدي تحرير ترکه

  2. نام و مشخصات کساني که احضار شده ­ و کساني که حضور يافته اند.

  3. محلي که تحرير ترکه در آن­جا صورت مي­‎گيرد.

  4. اظهارات اشخاص راجع به بدهي يا دارايي و ترکه متوفي

  5. نام و مشخصات کسي که اسناد و اموال به او داده مي­‎شود.


طبق قانون شوراهاي حل اختلاف، تحرير ترکه ظرف 20 روز از تاريخ ابلاغ قابل تجديدنظر خواهي است. دادگاه عمومي حقوقي  يا کيفري 2 در آخرين محل اقامت متوفي، مرجع صالح براي تجديدنظر در آراي  قاضي شوراي حل اختلاف است. در اين مورد قانون امور حسبي مقرر مي‎کند،«  هرگاه در موقع تحرير ترکه اختلافاتي بين ورثه راجع به اداره ترکه به وجود  آيد، دادگاه سعي مي‌کند که اختلاف آن­ ها را به طريق مسالمت ­آميز برطرف  کند و گرنه به درخواست يکي از ورثه، کسي را از ورثه يا غير آن­ ها براي حفظ  ترکه به طور موقت معين مي­‎کند.»


همچنين بخوانيد:


نکات مهم راجع به انحصار وراثت 


ميزان ارث بردن زن و مرد از يکديگر 


فرزند خوانده بعد از فوت شخص ارث مي برد يا نه؟ 


انحصار وراثت ؛ بايد ها و نبايد ها 


جنين هم ارث مي برد ؛ شک نکنيد! 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

لینکدونی گروه - بانک لینک گروه و کانال دکوراسیون نمونه سوالات آخرین دوره ای کلاه گیس باف با موی طبیعی زنانه روزهای زندگی ایران روانشناس ahang نگین کویر وبلاگ شخصی فهیمه صالحی Hannah