در چند سال اخير مساله پيش‌ فروش  آپارتمان به صورت جدي رونق پيدا کرده، اما هميشه مشکلات و اختلافاتي ميان  فروشنده، خريدار و شرکت پيمانکار وجود داشته است که باعث شده پرونده‌ هاي  زيادي در دادگاه ها شکل بگيرد. براي جلوگيري از اين اختلافات و مشکلات  قانون پيش‌‌ فروش آپارتمان تصويب شده است.


قانون پيش فروش آپارتمان


 


پيش‌ فروش آپارتمان يکي از موضوعات  حقوقي مهم در معاملات به حساب مي‌آيد. افراد بايد در خريد و فروش دقت  بسياري داشته باشند به ويژه در خصوص پيش خريد و پيش فروش آپارتماني که هنوز  به طور کامل ساخته نشده است. در مجله دلتا به بررسي جامع در خصوص قانون پيش‌ فروش آپارتمان پرداخته ايم. در ادامه با ما همراه باشيد.


قانون پيش فروش آپارتمان


در چند سال اخير مساله پيش‌ فروش آپارتمان  به صورت جدي رونق پيدا کرده، اما هميشه مشکلات و اختلافاتي ميان فروشنده،  خريدار و شرکت پيمانکار وجود داشته است که باعث شده پرونده‌ هاي زيادي در  دادگاه ها تشکيل شود. براي جلوگيري از اين اختلافات و مشکلات قانون پيش‌‌ فروش آپارتمان تصويب شده است. يکي از مهمترين مواردي که باعث مشکلات و اختلاف بين طرف  هاي معامله مي‌شود عدم وجود ملک مورد نظر در زمان عقد قرارداد است، زيرا  هنگام عقد معامله بايد مورد خريد و فروش به صورت فيزيکي آماده و موجود باشد  ولي هنگام پيش‌ فروش آپارتمان، ملک مورد نظر هنوز آماده نشده است.


اولين و مهمترين اقدام قانوني اين است که فروشنده بعد از دريافت پروانه‌ ساختمان از شهرداري و تنظيم شناسنامه‌ فني مستقل براي هر واحد آپارتمان که مشخصات و  جزئيات کامل آن درج شده است، اقدام به درج آگهي و تبليغات مي‌کند. اگر  ‌فروشنده و سرمايه‌گذاران بدون تنظيم سند در دفاتر رسمي يا دريافت مجوز انتشار آگهي اقدامي انجام دهند، از 91 روز  تا يک سال حبس يا دو تا چهار برابر وجوه دريافتي جريمه خواهند شد.


پيش خريد آپارتمان


نکات مهمي که بايد خريدار بداند


1.مشخصات مالک؛


مانند هر قراردادي بايد مشخصات طرف هاي  معامله ذکر شود. بررسي مدارک پيش‌ فروشنده از اهميت ويژه‌ اي برخوردار است.  زيرا ممکن است فروشنده خود نيز ملک را پيش‌ خريد کرده باشد.


2.مشخصات و جزئيات آپارتمان


از آنجا که در پيش‌ فروش آپارتمان، مورد  معامله هنوز به صورت کامل وجود خارجي ندارد، بايد مشخصات و جزئيات کامل ملک  به طور کامل ذکر شود. اين مشخصات عبارتند از :



  • موقعيت مکاني

  • تعداد طبقات و واحدها

  • شماره طبقه و واحد

  • متراژ واحد و تعداد اتاق‌ها

  • نوع کاربري

  • پارکينگ و انباري

  • سيستم سرمايش و گرمايش

  • نماي ظاهري و بيروني ساختمان

  • مصالح به کار رفته

  • مشخصات و جزئيات دکوراسيون داخلي مانند کابينت

  • زمان تحويل


3.نحوه تسويه‌ حساب آپارتمان


در پيش‌ فروش آپارتمان، معمولا مبلغ  آپارتمان به صورت مرحله به مرحله و اقساطي پرداخت مي‎شود. زيرا تاريخ تحويل  بر اساس شرايط موجود و اعلام سازندگان و سرمايه ‌گذاران به صورت زماني در  آينده تعيين و به همين دليل بايد دقيقا مشخص شود که چه مبالغي به صورت نقد  يا چک، در چه تاريخ ‌هايي و در کدام مرحله از کار پرداخت خواهد شد. طبق  قانون، هنگام عقد قرارداد در دفاتر اسناد رسمي، بايد حداقل 10 درصد قيمت کل  پرداخت شود. بقيه مبلغ که قرار است به صورت اقساط از سوي ‌خريدار به  ‌فروشنده پرداخت شود بايد در تاريخ ‌هاي مشخص براساس ميزان پيشرفت کار  باشد. اگر پيشرفت کار مطابق با توافق و قرارداد نباشد، خريدار مي‌تواند  ديرتر از زمان مقرر اقساط خود را پرداخت کند. شايان ذکر است، اگر ‌خريدار  در زمان مقرر اقساط خود را نپردازد و ظرف يک ماه نيز آن را جبران نکند،  قرارداد مي‌تواند از سوي مالک فسخ شود.


خريد و فروش آپارتمان


4.زمان تحويل آپارتمان


سازندگان و سرمايه‌ گذاران آپارتمان‌ قطعا  زماني را براي پايان ساخت پروژه در نظر مي‌گيرند که بايد هنگام تنظيم  قرارداد در دفتر اسناد رسمي آن را درج کنند. زيرا طبق آن، تاريخ انتقال  قطعي سند نيز مشخص مي‎شود. اگر فروشنده نتواند آپارتمان مورد نظر را در  موعد مقرر تحويل پيش‌ خريدار دهد، بايد به خريدار خسارت بپردازد يا در  نهايت رضايت او را جلب کند.


5.متراژ آپارتمان


از موضوعات مهمي که غالبا باعث اختلاف بين  خريدار و فروشنده مي‌شود مساله متراژ و مساحت آپارتمان است. معمولا متراژ   نهايي به دلايل مختلف با آنچه در مرحله‌ اول پيش‌ فروش آپارتمان اعلام  مي‌شود، تفاوت دارد. بنابراين طبق قانون پيش فروش آپارتمان اگر ميزان  اختلاف مساحت، تا 5 متر باشد اشکالي ندارد و هيچ کدام از طرف هاي معامله  نمي‌توانند اعتراضي داشته باشند. اما در مواردي که اختلاف بيش از 5 متر  باشد، پيش‌ خريدار مي‌تواند درخواست فسخ معامله را بدهد يا اينکه براي  پرداخت مبلغ بيشتر توافق کنند. در نهايت پيش‌ فروشنده بايد خسارات وارده به  پيش‌ خريدار را جبران کرده يا با او توافق و رضايتش را جلب کند.


همچنين بخوانيد:


پارکينگ مزاحم را بهتر بشناسيد! 


آپارتمان نشينان به حقوق همسايگان احترام بگذارند 


ملک در رهن بانک را چطور معامله کنيم؟ 


انواع سند مالکيت و نکاتي درباره سند ملکي مشاع 


چه نوع خيانتي باعث طلاق مي شود؟ 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : پيش‌ ,بايد ,آپارتمان ,صورت ,خريدار ,فروشنده ,فروش آپارتمان ,پيش‌ فروش ,فروش آپارتمان، ,آپارتمان تصويب ,داشته باشند ,فروش آپارتمان تصويب
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

چاقي و لاغري فروشگاه اینترنتی آی سی دانلود خبرنامه فیلم و سریال ایرانی و خارجی ردلاوچت|خاطره عشق مانی جون|ردلاو چت|ردلاو چت,lovechat,love-chat خرید و فروش و رهن و اجاره پهنه ی کویر بلاگ و روزمره ها در اهواز در دزفول در شوشتر در خوزستان دانلود گلچین جدیدتربن ها و بهترین ها