عوارض خروج از کشور در سال 97  طبق نظر دولت، سه برابر شد و به مبلغ 220 هزار تومان براي نخستين سفر خارجي  در سال افزايش يافت. اين مبلغ براي سفرهاي دوم و سوم به ميزان 50 و 100  درصد افزايش مي‎يابد و به رقم 330 و 440 هزار تومان مي‌رسد. پس از آن تا  پايان سال هر سفر ديگري انجام شود مسافر بايد همچنان مبلغ 440 هزار تومان  را پرداخت کند.


عوارض خروج از کشور


 


دولت طبق قانون از هر مسافري که با  گذرنامه جمهوري اسلامي ايران از کشور خارج مي‌شود، عوارض خروج دريافت  مي‌کند اما برخي شهروندان از اين قانون معاف شده‌اند. قانون عوارض خروج در  سال 1364 در مجلس شوراي اسلامي مصوب شد. آن زمان جمعيتي که از پرداخت اين  عوارض معاف بودند، دامنه گسترده‌ تري داشت اما به تدريج گروه‌ هايي از اين  دايره خارج شدند و طيف معاف‌ شده‌ ها نيز کوچک‌ تر شد. در مجله دلتا به بررسي اين موضوع پرداخته شده است که چه افرادي بر طبق قانون از پرداخت  ماليات عوارض خروج معاف شده‌ اند، پس در ادامه با ما همراه باشيد.


عوارض خروج


افرادي که از پرداخت عوارض معاف شده اند


طبق قانون کساني که از پرداخت ماليات عوارض خروج معاف شده‌اند، شامل افراد و گروه‌ هايي مي‌شوند که در ادامه اشاره شده است:


1. خدمه وسايل نقليه عمومي سفر هاي زميني، دريايي و خطوط پروازي که در حين مأموريت يا انجام وظايف شغلي بايد از مرز گذر کنند.


2. دانشجويان شاغل به تحصيل در خارج از  کشور که مجوز تحصيل مرتبط داشته باشند. (با توجه به اين‌ که بيشتر اين  دانشجويان در بين تحصيل بارها به کشور باز مي‌گردند قوانين موجود متذکر شده  است که فاصله خروج دوم بايد بيش از 3 ماه باشد در غير اين صورت مشمول  معافيت نخواهند بود.)


3. بيماراني که با مجوز شوراي پزشکي براي درمان به خارج از کشور اعزام مي‌شوند.


4. جانبازان انقلاب اسلامي که براي معالجه به کشورهاي ديگر اعزام مي‌شوند.


5. ايراني‌ هاي مقيم خارج از کشور که داراي گذرنامه شغلي از وزارت کار و امور اجتماعي هستند.


6. دارندگان گذرنامه سياسي و خدمت.


7. نمايندگان مجلس از سال 1397 زائران  اربعين حسيني را که به صورت «زميني» در تاريخ مشخص شده‌ به خروج از کشور  اقدام مي‎کنند نيز از پرداخت عوارض معاف کره‌اند.


ماليات و عوارض خروج از کشور


عوارض خروج از کشور در سفر زيارتي چگونه است؟


شايان ذکر است که مرزنشينان و ايرانيان  مقيم سواحل و جزاير خليج فارس طبق قانون مصوب سال 1364 مجلس مي‌توانستند  بدون پرداخت عوارض خروج با پروانه گذر به خارج از کشور رفت و آمد کنند اما  در لايحه بودجه سال 1397 اين قانون اصلاح شد.


بر اساس مصوبه مجلس، عوارض خروج از کشور  براي زائران عتبات و مرزنشينان براي يک بار در طول سال بر اساس قانون بودجه  سال 96 اخذ مي‌شود. در متن اين قانون در تعريف مرزنشيني آمده است: «افراد  مرزنشين به کساني اتلاق مي‌شود که ساکن در روستا ها و شهرهاي مرزي هستند،  بررسي و تأييد اين موضوع با فرمانداران شهرستان‌ هاي مرزي است. »


هزينه عوارض خروج از کشور براي سفر زيارتي زميني در سال 96، 12,500 تومان و براي سفر زيارتي هوايي  37,500 تومان بود. همچنين عوارض خروج از کشور در سال 96 براي سفرهاي هوايي  75 هزار تومان و براي سفرهاي زميني و دريايي 25 هزار تومان بود.


اين عوارض در سال 97 طبق نظر دولت، سه  برابر شد و به مبلغ 220 هزار تومان براي نخستين سفر خارجي در سال افزايش  يافت. اين مبلغ براي سفرهاي دوم و سوم به ميزان 50 و 100 درصد افزايش  مي‌يابد و به رقم 330 و 440 هزار تومان مي‌رسد. پس از آن تا پايان سال هر  سفر ديگري انجام شود مسافر بايد همچنان مبلغ 440 هزار تومان را پرداخت کند.


اين افرايش پلکاني در لايحه عوارض خروج از  کشور سال 98 فقط شامل سفرهاي هوايي خارج از کشور و سفر هوايي به حج و  عتبات مي‌شود و شامل سفرهاي «زميني زيارتي» نشده است. هم اکنون کودکان  خردسال نيز از پرداخت عوارض معاف نبوده و و آن ها نيز مشمول پرداخت  عوارض  مي‎شوند. اين در حالي است که در مصوبه سال 1364 اطفال تا سن هفت‌ سالگي  تمام از پرداخت عوارض معاف شده بودند.


همچنين بخوانيد:


معاملات وکالتي ؛ نکات مهمي که بايد بدانيم 


عابر پياده مقصر در حادثه هم ديه مي‎گيرد! (ويدئو) 


مزاحمت در شبکه‎ هاي اجتماعي و مجازات آن 


چرا نبايد وکالتي معامله کنيم؟ 


حق داوري چيست و کدام دعاوي به داوري ارجاع مي شود؟ 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : عوارض ,خروج ,کشور ,پرداخت ,تومان ,هزار ,عوارض خروج ,هزار تومان ,پرداخت عوارض ,عوارض معاف ,براي سفرهاي ,هزار تومان مي‌رسد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ابزار و تزیینات سنگ برادران اسدی افکاری بر وزن سکوت معماري AARMS بانوی گلستان Alfreada موفقیت کنکوریا