طبق قانون حمايت از خانواده، در  مواردي که عقد ازدواج دائم ثبت نشود، جرم و مجازات آن، جزاي نقدي درجه پنج و  حبس تعزيري درجه هفت است. بنابراين اگر مردي ازدواج را در مراجع صلاحيت  دار ثبت نکند مرتکب جرم شده است.


دادخواست طلاق


 


طلاق به دليل ازدواج مجدد شوهر يکي  از معضلاتي است که دامن گير بسياري از خانواده ها شده است. ازدواج مجدد مرد  به دليل اجازه اي که قانون به او داده است صورت مي‎گيرد اما به آن معني  نيست که حقوق قانوني زن تضييع شود. چنانچه مردي اقدام به ازدواج مجدد کند  حتي اگر با اجازه دادگاه يا درصورت نشوز (عدم تمکين) زن باشد باز هم حق  طلاق براي وي محفوظ است. در مجله دلتا شرايط دادخواست طلاق به دليل ازدواج مجدد شوهر بررسي شده است.


دادخواست طلاق در صورت ازدواج مجدد شوهر


طبق ماده 16 قانون حمايت خانواده، مصوب 1353، مرد نمي‌تواند با داشتن زن، همسر دوم اختيار کند مگر با شروط زير:


دادخواست طلاق



  1. رضايت همسر اول

  2. عدم توان همسر اول به ايفاي وظايف شوئي

  3. عدم تمکين زن از شوهر

  4. ابتلاء زن به جنون با امراض صعب‌العلاج

  5. محکوميت زن وفق بند 8 ماده 8

  6. ابتلاء زن به هرگونه اعتياد مضر

  7. ترک زندگي خانوادگي از طرف زن

  8. غايب يا مفقودالاثر شدن زن


بنابراين اگر مرد به دلايل ياد شده از  دادگاه براي ازدواج اجازه بگيرد، زن اول مي‎تواند به استناد بند 12 عقد  نامه تقاضاي طلاق کند. در اجراي اين شرايط لازم نيست زن حقوق مالي خويش از  جمله مهريه و نفقه و… را بذل کند (ببخشد). بايد در نظر داشت چنانچه مردي با داشتن همسر،  مبادرت به ازدواج مجدد کند، عمل خلاف قانون و شرع انجام نداده است.


طلاق به دليل ازدواج موقت همسر


از آنجا که منظور از لفظ ‌ازدواج، جاري  کردن صيغه عقد ازدواج بين زن و مرد است و نيز روابط شوئي برقرار مي‎شود  بنابراين فرق نمي‌کند که اين رابطه دائم باشد يا موقت و نمي‎توان حق زن به  تحقق درخواست طلاق را فقط محدود به ازدواج مجدد شوهر به‌ طور دائم کرد. اين  امر خلاف موازين حقوقي و انصاف قضائي بوده و رويه قضائي موجود نيز هم  اکنون بر همين نظر استوار است.


ازدواج مجدد و درخواست طلاق


مجازات ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر اول


نکته حائز اهميت اين است که ازدواج مجدد  شوهر، بدون اجازه دادگاه و همسر اول و همچنين عدم ثبت واقعه ازدواج موقت،  جرم نيست. حتي اگر مردي بدون اجازه همسر اول و دادگاه به هر شکلي ، ازدواج  دوم خود را ثبت کند، جرم عدم ثبت واقعه ازدواج را مرتکب نشده است.


زن اول با اثبات ازدواج مجدد شوهر بدون  اجازه وي، مي‎تواند به استناد شروط 12 گانه ضمن عقد، از دادگاه تقاضاي طلاق  کردن و نيز مي‎تواند مهريه و کليه حقوق خود را نيز از همسر مطالبه کند .شايان ذکر است که در مواردي  که شوهر شرايط 12 گانه مندرج در عقد نامه را امضا نکرده باشد، زن مي‎تواند  به دليل عسر و حرج (سختي  و مشقت)، به استناد بند 10 ماده 8 قانون حمايت از خانواده مصوب سال 1353 ،  از دادگاه تقاضاي طلاق کند. نکته مهم که بايد به آن توجه داشت اين است که  طبق قانون حمايت از خانواده، در مواردي که عقد ازدواج دائم ثبت نشود، جرم و  مجازات آن، جزاي نقدي درجه پنج و حبس تعزيري درجه هفت است. بنابراين اگر  مردي ازدواج را در مراجع صلاحيت دار ثبت نکند مرتکب جرم شده است.


همچنين بخوانيد:


اعسار مهريه و تعديل مهريه چه فرقي دارند ؟ 


دانستني هاي حقوقي ؛ مختصر و مفيد+(ويدئو) 


طلاق توافقي طبق قانون جديد 


مشکلات مردان براي ازدواج مجدد 


تکليف يارانه بعد از طلاق چه مي‎شود؟ 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شباهنگ نور Whitney صنعت وتجارت فعالیت های روزانه آموزشی کلاس 9/3 میبد ؛ شهری به قدمت تاریخ کافه متروکه لینکدونی جلوه ی شکوفه دانلود ها فراتر از یک رویا مخمل پاش، فانتاکروم، هيدروگرافيک