اجاره به شرط تمليک عقدي است که  در آن شرط شود مستاجر در پايان مدت اجاره در صورت عمل به شرايط مندرج در  قرارداد مالک ملک مورد نظر شود. 



 


عقد اجاره به شرط تمليک يکي از  اقسام عقد اجاره است که امروزه رواج بسياري پيدا کرده است و به يکي از  انواع تسهيلات اعطايي توسط بانک ‌ها تبديل شده‌ است. در واقع بانک‌ ها براي  گسترش امور خدماتي، کشاورزي، صنعتي و … به عنوان موجر معاملات اجاره به  شرط تمليک را انجام مي‌دهند. يعني اموالي را خريداري مي‌کنند و در قالب  اجاره به شرط تمليک در اختيار متقاضيان قرار مي‌دهند. در مجله دلتا به بررسي شرايط و ضوابط عقد اجاره به شرط تمليک در خصوص ملک پرداخته شده است.


تعريف اجاره به شرط تمليک


اجاره به شرط تمليک عقدي است که در آن شرط  شود مستاجر در پايان مدت اجاره در صورت عمل به شرايط مندرج در قرارداد  مالک ملک مورد نظر شود. يکي از انواع اجاره به شرط تمليک، ليزينگ است که براي واگذاري خودرو انجام مي‎شود. يا به طور مثال در عقد اجاره اي  بين موجر (صاحب ملک) و مستاجر توافق مي‌شود که اگر مستأجر به کليه تعهداتي  که در قرارداد ذکر شده عمل کند، در پايان مدت اجاره، مالک ملک مورد اجاره  خواهد شد. شايان ذکر است که تعهدي که براي مستاجر تعيين مي‌شود بايد مورد  قبول و توافق هر دو طرف قرار بگيرد. به طور مثال موجر مي‌تواند منزل خود را  به مستأجر اجاره دهد و شرط کند که اگر مستأجر در هر ماه مبلغ معيني را  بپردازد در پايان مدت اجاره‌، ملک به تملک وي در خواهد آمد. بنابراين اگر  مستأجر به تعهدي که براي او ايجاد شده‌ است به‌ طور کامل عمل کند، ديگر  تعهدي براي تخليه‌ ملک نخواهد داشت و موجر موظف خواهد بود که مالکيت ملک  مورد نظر را بعد از اتمام مدت زماني که تعيين شده‌ است، به مستأجر انتقال  بدهد.


مستاجر و اجاره به شرط تمليک


انواع عقد اجاره به شرط تمليک


اين عقد که در آن براي مالکيت ملک به نفع  مستاجر در خاتمه مدت اجاره شروطي وجود دارد، از نظر ماهيت و چگونگي شرط يا  شرايطي که در قرارداد اجاره ذکر مي‌شود به دو دسته تقسيم مي‌شود:


1. شرط فعل؛


به اين معنا است که صاحب ملک در عقد اجاره  شرط يا شروطي را تعيين مي‌کند که در صورت محقق شدن آن‌ ها از سوي مستاجر،  وي مي‌تواند مالک شود. البته در اين حالت مستاجر مکلف است بعد از محقق شدن  شروط مذکور پول ملک را هم بدهد.


2. شرط نتيجه؛


در اين حالت در پايان مدت اجاره و با  پرداخت اقساط و عمل به ساير شرايط مندرج در عقد، ملک به مالکيت مستاجر در  مي‌آيد. در واقع اين شرط بيشتر به نفع مستأجر است. در اين نوع از اجاره به  شرط تمليک، نيازي به اقدام جديدي از طرف موجر يا مستاجر نيست و اگر هم  رعايت تشريفات اداري مانند تنظيم سند در اين مورد لازم باشد، اين اقدامات  تاثيري در مالکيت ندارد و فقط نقل‌ و انتقال انجام شده را محکم ‌تر مي‌کند.


موجر


انقضاي قرارداد اجاره به شرط تمليک


عقد اجاره به شرط تمليک به روش هاي مختلف خاتمه پيدا مي‌کند:
1. در مواردي که مدت زمان اجاره تمام شود؛ و مستاجر به کليه شروط مورد  توافق عمل کرده و اقساط را به موقع پرداخته باشد، با توجه به اين موضوع که  قرارداد اجاره به شرط تمليک از نوع شرط فعل باشد يا شرط نتيجه، ملک مذکور  به ملکيت درمي‌آيد و عقد خاتمه مي‎يابد.
2. در مواردي ­که مدت اجاره تمام شده؛ ولي مستاجر به شروط مورد توافق عمل نکرده باشد، که در اين شرايط موجر حق دارد ملک را پس بگيرد.
3. گاهي موجر يا مستاجر در طول مدت اجاره، قرارداد را فسخ مي‌کنند. اين حالت نيز يکي از موارد انقضاي قرارداد اجاره به شرط تمليک است.


همچنين بخوانيد:


ملکي که اجاره مي‎کنيد را دقيق تر بررسي کنيد 


اجاره خانه يا اجاره بها به چه صورت مشخص مي‎شود؟ 


10 نکته کليدي و مهم در اجاره ملک 


آنچه مستاجران هنگام قرارداد اجاره بايد بدانند 


3 اختلاف دردسرساز موجر و مستاجر 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اجاره ,مستاجر ,تمليک ,موجر ,قرارداد ,مورد ,قرارداد اجاره ,شرايط مندرج ,شروط مورد ,اجاره تمام ,انقضاي قرارداد ,انقضاي قرارداد اجاره
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شبکه اجتماعی شقیقه انجمن علمی و فرهنگی روجین واردات انواع نژاد سگ تنور گازی استوانه ای - تنور گازی خانگی ,تولید و پخش تنور گازی ارومیه بهترین روش استفاده از رینگ لایت میکاپ و عکاسی چیست؟ Rafael دانلود آینده سازان شرکت پیام دشت پارس تاريخ ايران و جهان