مطابق قانون مدني، زن بايد در  منزلي که شوهر تعيين مي‌کند، ست داشته باشد. البته مواردي در نظر گرفته  شده که در اين موارد زن مي‎تواند بدون کسب اجازه شوهر، منزل را ترک کند،  بدون اين که مورد اتهام عدم تمکين قرار گيرد.


ترک منزل توسط زن


 


ترک منزل توسط زن يکي از رايج ترين موارد عدم تمکين است. هرگاه زن به وظايف شويي خود عمل نکند (که در اصطلاح به چنين زني ناشزه گفته مي‎شود)، شوهر مي‎تواند به دادگاه مراجعه کند، و اام زن را به تمکين بخواهد. در چنين شرايطي زن به دليل عدم تمکين نمي‎تواند مطالبه نفقه کند. بنابراين اگر زن دليل موجهي براي عدم تمکين  داشته باشد، حق او نسبت به نفقه از بين نخواهد رفت. به طور مثال اگر زن به  علت خطري که از جانب شوهر ممکن است براي او اتفاق بيفتد، از ماندن در خانه  همسر خودداري کند، اين امتناع باعث از بين رفتن حق نفقه وي نخواهد بود. در مجله دلتا به بررسي عواقب ترک منزل توسط زن از ديدگاه حقوقي و  قانوني پرداخته شده است.


ترک منزل توسط زن از مصاديق عدم تمکين


ترک منزل توسط زن،  از شايع ترين موارد عدم تمکين است. مطابق قانون مدني، زن بايد در منزلي که  شوهر تعيين مي‌کند، ست داشته باشد. مگر اينکه در شروط ضمن عقد ، اختيار  تعيين منزل به زن در عقد نامه داده شود. شايان ذکر است که قانون مواردي را  در نظر گرفته است که در اين موارد زن مي‎تواند بدون کسب اجازه شوهر، منزل  را ترک کند، بدون اين که مورد اتهام عدم تمکين قرار گيرد.


ترک منزل


استثنائات ترک منزل


قانون براي ترک خانه توسط زن استثنائاتي  در نظر گرفته است که در اين موارد، خروج زن از منزل، عدم تمکين محسوب  نمي‎شود و موجب محروميت زن از دريافت نفقه نخواهد شد. اين موارد عبارتند از  :



  • خروج از منزل براي مداوا به تشخيص پزشک

  •  خروج از منزل براي انجام امور شرعي و واجب مانند حج

  • ست در مکان ديگر به دليل ترس از ضرر و زيان مالي، جسمي يا آبرويي


طبق قانون، اگر زن و شوهري که در يک منزل  زندگي مي‎کنند اختلاف داشته باشند طوري که زن ترس از آزار و اذيت بدني يا  مالي يا آبرو داشته باشد، قانون به زن اين اجازه را مي‎دهد که مسکن جداگانه  اختيار کند. به عنوان مثال، در مواردي که زن به دليل خطري که از جانب  شوهر، او را تهديد مي کند، مجبور است منزل را ترک کند، يا به دليل اين‎ که  مرد مبتلا به بيماري هاي مقاربتي است، و ناچار به خودداري از رابطه جنسي با  او است. در صورت اثبات آزار و اذيت، دادگاه حکم بازگشت به منزل شوهر را  نخواهد داد.


شايان ذکر است، تا زماني که زن به دليل  ترس جاني و مالي، امکان بازگشت به منزل را ندارد، مرد مکلف است نفقه را به  او پرداخت کند. بنابراين محل ست زن با توافق هر دو طرف مشخص مي‎شود و در  صورت عدم موافقت، دادگاه با جلب نظر نزديکان دو طرف منزل زن را معين خواهد  کرد. و در صورتي‌ که زن اقوام و فاميل نداشته باشد، قاضي محلي مطمئن را  براي او تعيين خواهد کرد.


عدم تمکين زن


مجازات ترک منزل توسط زن


1. زن نمي‎تواند نفقه دريافت کند.


2. شوهر مي‎تواند از دادگاه اجازه ازدواج مجدد را دريافت کند.


3. مرد، امکان طرح دادخواست طلاق خواهد داشت


در مواردي که زن بدون اجازه همسر منزل را  ترک کند، از آنجا‎‎ که ترک منزل، يکي از مصاديق عدم تمکين به شمار مي‎رود،  بنابراين، شوهر مي‎تواند به دادگاه مراجعه کرده و اام زن را به تمکين  بخواهد. در شرايطي که دادگاه ادعاي عدم تمکين را درست تشخيص دهد و حکم قطعي  محکوميت زن صادر شود، نفقه به زن تعلق نخواهد گرفت. شايان ذکر است که مرد  مي‎تواند از اين حکم براي طرح دعاوي ديگر يعني، طلاق يا کسب اجازه ازدواج  مجدد استفاده کند. در اين شرايط اگر مرد بخواهد زنش را طلاق دهد بايد مهريه او را بپردازد، اما ساير حقوق مانند نفقه، نصف اموال مرد و … به زن تعلق نمي‎گيرد.


همچنين بخوانيد:


ترک منزل توسط شوهر؛ عواقب قانوني آن 


آنچه بايد در باره مهريه و نفقه بدانيد 


تقسيط مهريه و نحوه پرداخت آن 


چه زماني مرد مي تواند از تحصيل زن جلوگيري کند؟ 


شکايت کيفري ترک نفقه در دوران عقد 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : منزل ,تمکين ,نفقه ,کند، ,شوهر ,دليل ,منزل توسط ,شوهر مي‎تواند ,قرار گيرد ,تمکين قرار ,اجازه ازدواج ,مي‌کند، ست داشته ,تعيين مي‌کند، ست ,مطابق قانون مدني،
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

معرفی سینماهای تبریز مرکز ريکاوري اطلاعات ايران پرفروش‌ترین‌های عطر و ادکلن خبری بهترین دستگاه های واترجت سرو های اورجینال اچ پی و قطعات جانبی سیما طب | تولیدکننده تجهیزات پزشکی تخت و یونیت سالم زيبا