زماني که مرد با درخواست طلاق از  سوي زن مخالف باشد اصطلاحا گفته مي‎شود قاضي، ولي ممتنع است. به اين معني  که قاضي پس از احراز و شناسايي موضوع و علت طلاق در جايگاه مرد قرار  مي‎گيرد و از طرف او قبول بذل (طلاق) مي‎کند. در واقع در چنين شرايطي  اختيار با قاضي رسيدگي کننده به پرونده است. معمولا قضات در مواردي که  مهريه سنگين است و زن حاضر به بخشش متعارف و معقولي نيست با توجه به کليه  شرايط موجود تصميم گيري مي‎کنند.


طلاق قضايي


 


طلاق از جمله حقوقي است که در قانون  براي هر کدام از زوج ها در نظر گرفته شده است. در واقع با توجه به قوانين و  مقررات مرد مي‎تواند با رعايت شرايط مقرر در قانون با مراجعه به دادگاه  درخواست طلاق همسر خود را به مراجع قضايي ارائه دهد. همچنين زن نيز  مي‎تواند با وجود شرايط مقرر در قانون، از دادگاه تقاضاي طلاق کند. گاهي  شرايطي خاص اتفاق مي‎افتد مثل مواردي که مرد غايب و يا منزل و خانواده را  ترک مي‎کند و يا زن در عسر و حرج (سختي و مشقت) باشد، قانون اين امکان را  به وي مي‎دهد که از دادگاه تقاضاي طلاق کند. به اين نوع طلاق اصطلاحا طلاق  قضايي گفته مي‎شود. در مجله دلتا ضوابط و مقررات مربوط به طلاق قضايي را مورد بررسي و توضيح قرار داده ايم و حکم قانوني اين گونه طلاق ها بيان شده است.


درخواست طلاق


 


انواع طلاق قضايي در قانون


طلاق قضايي بر اساس قواين و مقررات به سه مورد تقسيم شده است :



  1. امتناع شوهر از پرداخت نفقه و عدم امکان اام وي به پرداخت نفقه؛ گاهي  شوهر از پرداخت نفقه خودداري مي‎کند ولي در برخي موارد  به دليل ناتواني و  عدم استطاعت مالي وي در عدم پرداخت مبلغ نفقه است که هر دو مورد مي‎توانند باعث صدور حکم طلاق به موجب رأي دادگاه باشند.

  2.  مفقود الاثر بودن شوهر؛ اين مورد در شرايطي اتفاق مي‎افتد که از غيبت  مرد چهار سال گذشته باشد و در واقع در اين مدت مرد مفقود الاثر باشد. طبق  قانون مدني که بيان مي‎دارد؛ هر گاه شخصي چهار سال تمام غايب مفقود الاثر  باشد زن او مي‎تواند از دادگاه تقاضاي طلاق کند

  3. در عسر و حرج و در سختي بودن زن؛ در مواردي است که دادگاه تشخيص دهد که ادامه زندگي باعث سختي و زيان براي زن خواهد بود.


در طلاق قضايي شوهر با جدايي و متارکه  موافق نيست و در واقع به يکي از دلايل فوق دادگاه او را مجبور به طلاق  مي‎کند. شايان ذکر است که اين عدم موافقت شوهر ممکن است به دليل مخالفت او و  گاهي به علت غيبت وي در زمان دادخواست طلاق از سوي زن باشد.


طلاق توافقي


 


تکليف مهريه چيست؟


زماني که مرد با درخواست طلاق از سوي زن  مخالف باشد اصطلاحا گفته مي‎شود قاضي، ولي ممتنع است. به اين معني که قاضي  پس از احراز و شناسايي موضوع و علت طلاق در جايگاه مرد قرار مي‎گيرد و از  طرف او قبول بذل (طلاق) مي‎کند. در واقع در چنين شرايطي اختيار با قاضي  رسيدگي کننده به پرونده است. معمولا قضات در مواردي که مهريه سنگين است و زن حاضر به بخشش متعارف و معقولي نيست با توجه به کليه شرايط  موجود تصميم گيري مي‎کنند. با توجه به قانون، طلاقي که با شرايط مذکور باشد  طلاق بائن است. به اين معني که در ايام عده شوهر نمي‎تواند به زن رجوع  کند. در مقابل طلاق قضايي دسته اي ديگر از طلاق ها تحت عنوان طلاق قانوني قرار دارند که شامل حق طلاق، طلاق توافقي و طلاق به درخواست زوج قرار دارند که در نوشتار بعدي تقديم خواهد شد.


همچنين بخوانيد:


ترک منزل توسط شوهر؛ عواقب قانوني آن 


ترک منزل توسط زن جرم است؟ 


طلاق به دليل بيماري رواني همسر امکان پذير است؟ 


آنچه بايد در باره مهريه و نفقه بدانيد 


طلاق به دليل ناتواني مرد در تأمين مسکن همسر 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : طلاق ,قضايي ,دادگاه ,واقع ,مورد ,پرداخت ,طلاق قضايي ,تقاضاي طلاق ,گفته مي‎شود ,دادگاه تقاضاي ,اتفاق مي‎افتد ,گفته مي‎شود قاضي،
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آسیب های اجتماعی و مجازی به وبلاگ آشپزي من خوش آمديد😊 مدينة العلم لذتِ مصراع مو - وا کرتين وال بیک موزیک فروشگاه طراحی salemziba