هنگامي که بين دو طرف يک معامله قراردادي بسته مي‌شود، افراد مي‌توانند علاوه بر تعهداتي که به طور قانوني با امضاي قرارداد به عهده آن‌ ها گذاشته مي‌شود، شرايطي را به عقد اضافه کنند که دو طرف بايد بر اساس آن رفتار کنند. اين شروط که به آن‌ ها شروط ضمن عقد گفته مي‌شود، در صورتي از نظر قانوني معتبر است که با اصل قرارداد در تضاد و اختلاف نباشد.

شروط ضمن عقد ازدواج

هنگام عقد ازدواج بخاطر شادي و هيجان فراوان دختران و پسران بدون اين که شرايط 12 گانه مندرج در عقدنامه را مطالعه کنند و از مفاد اين شروط به طور کامل اطلاع داشته باشند، بندهاي مختلف را امضا مي‌کنند. در حالي که شايد اصلا خبر نداشته باشند عدم رعايت اين شروط ضمن عقد ازدواج چه آثاري براي هر يک از زن و مرد در پي خواهد داشت؟ در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.


شروط ضمن عقد نکاح در سند ازدواج


هنگامي که بين دو طرف يک معامله قراردادي بسته مي‌شود، افراد مي‌توانند علاوه بر تعهداتي که به طور قانوني با امضاي قرارداد بر عهده آن‌ ها گذاشته مي‌شود، شرايطي را به عقد اضافه کنند که دو طرف بايد بر اساس آن رفتار کنند. اين شروط که به آن‌ ها شروط ضمن عقد گفته مي‌شود، در صورتي از نظر قانوني معتبر است که با اصل قرارداد در تضاد و اختلاف نباشد (اصل قرارداد آن چيزي است که طرف هاي عقد براي رسيدن به آن قرارداد بسته اند). حال در عقد ازدواج، مرد از لحاظ حقوقي مکلف به پرداخت مهريه و نفقه و زن موظف به تمکين از مرد مي‌شود. در کنار اين موارد، زن از نظر قانوني مي‌تواند شروطي را ضمن عقد ازدواج در عقدنامه قيد کند. از مهم ترين شروط ضمن عقد ازدواج مي‌توان به وکالت در طلاق، حق تحصيل، حق اشتغال، حق خروج از کشور، حق حضانت فرزندان در صورت طلاق و حق تعيين مسکن اشاره کرد.


شروط 12گانه ازدواج


شروط ضمن عقد ازدواج دو دسته هستند


دسته اول؛ شروط از پيش تعيين شده که در تمام عقدنامه‌ ها موجود بوده و بدون نياز به درخواست از دفتر ازدواج و طلاق، در سند ازدواج به شکل تايپ شده وجود دارند.
دسته دوم؛ شروط مازادي هستند که زوج ها تمايل دارند بر شروط ديگر اضافه شده و حقوق ديگري را براي دو طرف مشخص کنند.


شروط ضمن عقد شامل چه مواردي است؟


1. استنکاف (خودداري) شوهر از دادن نفقه به مدت شش ماه.
2. بد رفتاري غير قابل تحمل مرد با زن و فرزندان.
3. بيماري خطرناک غير قابل درمان مرد در حدي که سلامت زن را به خطر اندازد.
4. جنون مرد در مواردي که فسخ نکاح شرعاً ممکن نباشد. به عبارت ديگر ديوانه بودن مرد در زماني که امکان فسخ نباشد.
5. اشتغال مرد به کاري که به حيثيت و آبروي زن و مصالح خانوادگي او لطمه مي‌زند.
6. محکوميت شوهر به حکم قطعي به مجازات پنج سال حبس يا بيشتر
7. اعتيادي که به اساس خانوادگي ضرر بزند. مانند اعتيادي که منجر به بيکاري مرد، فروش اثاثيه منزل و وارد کردن ضرر به سلامت جسمي و روحي زن و فرزند شود.


شروط ازدواج


8. ترک بدون علت خانواده يا غيبت يکسره شش ماهه بدون دليل موجه.
9. محکوميت قطعي مرد در اثر ارتکاب به جرم و اجراي هرگونه مجازات اعم از حد و تعزير در اثر ارتکاب به جرمي که مغاير با حيثيت خانوادگي و شئون زن باشد.
10. در صورتي که پس از گذشت پنج سال مرد در خصوص فرزند دار شدن مشکل داشته باشد.
11. در صورتي که مرد مفقودالاثر شود و ظرف شش ماه پس از مراجعه زن به دادگاه پيدا نشود.
12. مرد، همسر ديگري بدون رضايت و اجازه زن اختيار کند.
مواردي که در بالا ذکر شد شروط 12 گانه اي است که در عقدنامه قيد شده است.


مطالب بيشتر در مجله حقوقي


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : شروط ,ازدواج ,قرارداد ,مي‌شود، ,قانوني ,نباشد ,اضافه کنند ,مي‌شود، شرايطي ,رفتار کنند ,گفته مي‌شود، ,اختلاف نباشد ,گذاشته مي‌شود، شرايطي ,افراد مي‌توانند علاوه ,مي‌شود، افراد مي‌توانند ,بسته مي‌شود، افراد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ تخصصي معماري Game Online میرزا Isabel بینش مذهبی تور دبی ارزان Jessica دانشگاه پیام نور بین الملل ترکیه. الانیا دانلود پکیج تمامی سایت های محبوب با کمترین هزینه!!