طبق قانون جرائم رايانه اي اسکرين شات و انتشار آن جرم محسوب مي‌شود. در واقع هر شخصي به وسيله سامانه‌ هاي رايانه‌ اي يا مخابراتي، فيلم، صدا يا تصوير ديگري را تغيير دهد يا تحريف و سپس آن را منتشر يا با آگاهي به تغيير يا تحريف منتشر كند، به صورتي كه عرفاً موجب هتك حيثيت و از بين رفتن آبروي شخص شود، مرتکب جرم شده است.


امروزه توسعه و پيشرفت تکنولوژي باعث سهولت در کارها و صرفه جويي در زمان شده است و اين امر موجب شده افراد نسبت به گذشته زندگي راحت تري داشته باشند. اما با وجود تمام امکانات و آسايشي که تکنولوژي با خود به ارمغان آورده، مسائل و مشکلاتي را هم با خود به همراه داشته است و به همين سبب در قانون براي حفظ حريم خصوصي افراد و جلوگيري از هر گونه اختلال در جامعه، قوانين و مقررات مشخصي در اين زمينه مقرر شده است. به گزارش مجله دلتا مرجع قضايي مخصوصي براي رسيدگي به جرائم رايانه اي اختصاص داده است. اين جرائم اغلب با موبايل و کامپيوتر و در فضاي مجازي و اينترنت انجام مي‌شود که جرم اسکرين شات يکي از اين جرائم است. به همين دليل در اين مقاله به بررسي اين جرم و مجازات آن مي پردازيم.


جرم اسکرين شات


جرم انتشار اسکرين شات


طبق قانون جرائم رايانه اي،اسکرين شات و انتشار آن جرم محسوب مي‌شود. در واقع هر شخصي به وسيله سامانه‌ هاي رايانه‌ اي يا مخابراتي، فيلم، صدا يا تصوير ديگري را تغيير دهد يا تحريف کند و سپس آن را منتشر يا با آگاهي به تغيير يا تحريف منتشر کند، به صورتي که عرفاً موجب هتک حيثيت و از بين رفتن آبروي او شود، مرتکب جرم شده است. به موجب قانون اگر تغيير يا تحريف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر مجازات محکوم خواهد شد. و در همين قانون بيان شده است هر گاه کسي هرگونه صوت يا تصوير يا فيلم خانوادگي را به وسيله سامانه هاي رايانه اي منتشر کند يا تغيير يا تحريف کند، به مجازات و کيفر محکوم مي‌شود. شايان ذکر است که قانون مجازات اسلامي و قانون احترام به آزادي هاي مشروع و حفظ حقوق شهروندي نيز انتشار اسکرين شات را جرم شناخته است.


مجازات اسکرين شات


طبق قانون مجازات اسلامي، براي مجرم در صورت ارتکاب جرم اسکرين شات جزاي نقدي و دو سال حبس در نظر گرفته شده است و همچنين  طبق قانون جرائم رايانه اي مجرم به مجازات حبس از نود و يک روز تا دو سال يا جزاي نقدي از پنج ميليون (5.000.000) ريال تا چهل ميليون (40.000.000) ريال يا هر دو مجازات محکوم مي‌شود.


اسکرين شات


تهديد به انتشار اسکرين شات جرم است


بر اساس قانون، تهديد به انتشار اسکرين شات جرم است حتي در صورتي که شخص تهديد کننده اين عمل را انجام ندهد فرد تهديد شده مي‌تواند از عمل او در دادسراي جرائم رايانه اي شکايت کند. شايان ذکر است، به محض اينکه کسي فرد ديگري را تهديد به افشاي اطلاعات خصوصي از جمله عکس ‌ها، متن پيام ها، صداي ضبط‌ شده، فيلم و … کند، حتي اگر هرگز آن عمل را انجام ندهد، مرتکب جرم تهديد شده و قابل شکايت و پيگيري است.


آيا اسکرين شات سند محسوب مي‌شود؟


يک نکته بسيار مهم که بايد به آن توجه داشت اين است که به دست آوردن دليل و مدرک بايد به روش ‌هاي قانوني صورت پذيرد در غير اين صورت ممکن است دادگاه آن دلايل را از شاکي نپذيرد. و حتي در مواقعي ممکن است اينگونه اقدامات بر عليه خود شخص استفاده شود. بنابراين اطلاعاتي که افراد با هک کردن ايميل يا اکانت طرف مقابل يا با کار گذاشتن غير قانوني دستگاه ضبط صدا يا تصوير در محل اقامت، دفتر کار يا خودروي شخص ديگري به دست بياورند، در دادگاه مورد پذيرش قرار نخواهد گرفت. بنابراين مي‌توان گفت شکايت با استفاده از اسکرين شات معتبر و محکمه پسند نيست زيرا اسکرين شات سند محسوب نمي‌شود.


مطالب بيشتر در مجله حقوقي دلتا .


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اسکرين ,جرائم ,مجازات ,انتشار ,تحريف ,رايانه ,جرائم رايانه ,انتشار اسکرين ,قانون جرائم ,اسکرين شاتطبق ,شاتطبق قانون ,قانون جرائم رايانه ,اسکرين شاتطبق قانون
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

mybanix کار فریلنسری مدرن 98 - برترین سایت های تکنولوژی دنیا بيستجان لنجان Will screwda به سوی عشق... Mandela