وقتي در سند ازدواج مهريه را عندالمطالبه ذکر مي‌کنيم،  به اين معناست که زن به محض عقد مالک مهريه مي‌شود و هر زمان بخواهد مي‌تواند به اختيار خودش مهريه‌اش را مطالبه کند و در هر حالت مهريه بايد توسط مرد پرداخت شود.


مهريه

مهريه از جمله حقوقي است که قانون براي زن در نظر گرفته است و در صورت مطالبه، مرد موظف به پرداخت آن است. البته زن و مرد هنگام عقد ازدواج بايد به عندالمطالبه يا عندالاستطاعه بودن مهريه دقت کنند. در مجله دلتا براي آشنايي بيشتر با اين نوع مهريه و نحوه مطالبه آن به موارد زير پرداخته شده است.


1. مهريه عندالاستطاعه در طلاق


2. تفاوت مهريه عندالمطالبه و مهريه عندالاستطاعه


3. تبديل مهريه عندالمطالبه به عندالاستطاعه پس از عقد


4. شرايط وصول مهريه عندالاستطاعه


مهريه عند الاستطاعه در طلاق


منظور از مهريه عندالمطالبه اين است که زن به محض انجام شدن مراسم عقد، مالک مهريه مي‌شود و هر زمان بخواهد مي‌تواند، مهريه‌ خود را مطالبه کند و در هر حالت بايد توسط مرد پرداخت شود. اما زماني که در سند ازدواج مهريه عندالاستطاعه ذکر مي‌شود، فقط موقعي زن مي‌تواند مهريه‌اش را درخواست کند که شوهر توانايي پرداخت آن را داشته باشد، پس در نتيجه پرداخت مهريه منوط به استطاعت و توانايي مالي مرد است و چنانچه همسر توانايي مالي ضعيف يا حتي متوسطي داشته باشد، شايد زن با انتخاب اين نوع مهريه هيچ‎گاه نتواند مهر خود را مطالبه کند.


مهريه


تفاوت مهريه عندالمطالبه و مهريه عندالاستطاعه


1. زماني که در سند ازدواج، مهريه به صورت عندالمطالبه تعيين مي‌شود زن هر زمان که بخواهد مي‌تواند مهريه خود را دريافت کند و موظف نيست اموال و دارايي مرد را معرفي و اثبات کند، هرچند اگر مرد توان لازم براي پرداخت مهريه را نداشته باشد مي‌تواند دادخواست اعسار از پرداخت مهريه به دادگاه خانواده ارائه دهد و دادگاه نيز با توجه به ميزان مهريه مي‌تواند اقساطي براي پرداخت مهريه تعيين کند. اما در مهريه عند الاستطاعه زن مکلف است ابتدا دارايي شوهر را اثبات کند و پس از آن اقدام به دريافت مهريه کند.


2. تفاوت ديگر اين است که در مهريه عندالمطالبه چنانچه زن باکره باشد مي‌تواند از حق حبس استفاده کند اما در مهريه عند الاستطاعه استفاده از حق حبس توجيه قانوني و منطقي نخواهد داشت.


مطلب پيشنهادي : براي آشنايي بيشتر با موضوع حق حبس در مهريه مطلب ” حق حبس مهريه و شرايط آن ” را مطالعه کنيد.


تبديل مهريه عندالمطالبه به عندالاستطاعه پس از عقد


زن و شوهر هر زمان که بخواهند مي‌توانند با يکديگر توافق کنند و مهريه عندالمطالبه را به عند الاستطاعه يا بالعکس تغيير دهند و در اين مورد منع قانوني و شرعي وجود ندارد.


شرايط وصول مهريه عندالاستطاعه


همانطور که در بالا گفته شد زن در صورتي مي‌تواند مهريه عندالاستطاعه را دريافت کند که مالي از شوهرش را به دادگاه يا اجراي ثبت براي توقيف معرفي کند.


استعلام دارايي شوهر از طريق دادگاه


زن بايد در دادگاه خانواده دادخواستي براي اثبات دارايي‌هاي شوهر مطرح کند؛ در اين صورت دادگاه از مراجع مربوطه استعلام کرده و ميزان دارايي شوهر مشخص مي‌شود.


استعلام دارايي شوهر از طريق اجراي ثبت


زن به دفتر ازدواجي که ازدواج آن‌ها را ثبت کرده رجوع کرده و درخواست صدور اجراييه مي‌کند. اجراييه صادر و به شوهر ابلاغ مي‌شود. اگر شوهر در مهلت مقرر شده اقدام به پرداخت مهريه نکند، زن مي‌تواند در اداره اجرا ثبت اسناد رسمي، پرونده‌اي تشکيل دهد و از بانک مرکزي، اداره ثبت اسناد و املاک و راهنمايي و رانندگي درخواست استعلام کند تا اموال شوهرش مشخص شود.


مطالب بيشتر در مجله حقوقي دلتا.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مهريه ,عندالمطالبه ,پرداخت ,شوهر ,مي‌تواند ,عندالاستطاعه ,مهريه عندالمطالبه ,پرداخت مهريه ,دارايي شوهر ,مهريه عندالاستطاعه ,داشته باشد، ,براي پرداخت مهريه ,تبديل مهريه عندالمطالبه ,تفاوت مهريه عندالمطالبه ,مالک مهريه مي‌شود
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

غصه نخور گروه برنامه نویسی برگ پاییز گره هاي لنفاوي کشک نبشته ها اتحادیه سرخس دانلود زیرنویس فارسی فیلم و سریال Michelle یک جوانه کوچک وبلاگ واحد همیاران کانون دبیرستان خوارزمی ❤️❤️❤️ترنم باران❤️ ❤️❤️