طبق قانون تخريب عبارت است از نابود کردن يا ايراد خسارت به مال ديگران که اين خسارت يا نابودي مي‌تواند به شيوه‌هاي مختلفي از قبيل شکستن‌، خراب کردن‌، آتش زدن و. باشد.

تخريب اموال عمومي

تخريب اموال عمومي از جمله جرايمي است که قانون براي افرادي که مرتکب اين جرم مي‌شوند، مجازات بسيار سختي در نظر گرفته است. در مجله دلتا به بررسي جرم آسيب رساندن به اموال دولتي و مجازات آن از ديدگاه قانون پرداخته شده است.


جرم تخريب اموال عمومي


طبق قانون تخريب اموال عمومي عبارت است از نابود کردن يا ايراد خسارت به اموال مال ديگران که اين خسارت يا نابودي مي‌تواند به شيوه‌هاي مختلفي از قبيل شکستن‌، خراب کردن‌، آتش زدن و… باشد. در واقع اعمالي که موجب ترس و وحشت عمومي مي‌شود و به همين دليل است که در قوانين مورد تأکيد و توجه قرار گرفته است و براي آن مجازات‌هاي سنگيني در نظر گرفته‌ شده است. اين جرم از جمله جرايم عمدي است و مرتکب بايد براي محقق شدن آن حتماً اختيار و اراده داشته باشد. البته مرتکب بايد بداند که اين مال متعلق به دولت و مردم است. يعني اگر کسي حين خراب کردن يک وسيله نداند آن مال متعلق به دولت است و بعد از تخريب متوجه اين مسأله شود، ديگر جرم تخريب اموال عمومي که مجازات سنگيني دارد،‌ محقق نشده است. بناهاي تاريخي و اماکن مذهبي، مجسمه‌هاي نصب شده در ميادين، پارک‌ها و اماکن عمومي، سينماها، پارک‌ها و فضاهاي سبز عمومي، چراغ‌هاي راهنمايي، صندلي‌هاي اتوبوس و مترو، تلفن‌هاي عمومي، صندوق‌هاي پست و … از جمله اموال عمومي هستند که گاهي مورد تخريب قرار مي‌گيرند.


تخريب اموال


مجازات آسيب رساندن به اموال عمومي


طبق قانون، هر کس در وسايل و تاسيسات مورد استفاده عمومي از قبيل شبکه‌هاي آب و فاضلاب، برق، نفت، گاز، پست، تلگراف، تلفن و … مرتکب تخريب يا ايجاد آتش‌سوزي يا از کار انداختن يا هر نوع خرابکاري ديگر شود، به حبس از سه ماه تا ده سال (حبس تعزيري درجه 4) محکوم خواهد شد. البته اين اموال بايد مورد استفاده عموم مردم باشد. بايد در نظر داشت که آتش زدن يکي از نمونه‌هاي سنگين جرم تخريب است که به دليل ترس و وحشت بيشتر و خسارات سنگين‌تري که ايجاد مي‌کند، مجازات شديدتري دارد.


نحوه شکايت تخريب اموال دولتي


گاهي زيان‌ديده ممکن است يک شخص حقوقي مانند شهرداري يا اداره مخابرات باشد؛ در اين صورت آن شخص بايد با ارائه دادخواست به دادگاه رسيدگي‌کننده به جرم، جبران خسارات ناشي از جرم را بخواهد. بنابراين دادگاه کيفري علاوه بر رسيدگي به اتهام ، وظيفه دارد تا در صورت تمايل شاکي مبني بر جبران خسارات وارده به آن تقاضا نيز رسيدگي کند. همچنين اگر زيان‌ديده نتوانست يا اينکه نخواست در حين رسيدگي به اتهام اصلي، دادخواست جبران خسارت را ارائه کند، مي‌تواند پس از صدور حکم دادگاه اين درخواست را داشته باشد اما براي تقاضاي جبران خسارت، بايد درخواست خود را به شوراي حل اختلاف يا دادگاه حقوقي ارائه کند.


دادخواست جبران خسارت با توجه به رقم خسارتي که وارد شده متفاوت است که در زير اشاره شده است.


1. براي خسارت وارده کمتر از پنج ميليون تومان باشد شاکي بايد به شوراي حل اختلاف مراجعه کند.


2. اگر خسارت بيشتر از پنج ميليون تومان باشد شاکي بايد با مراجعه به دادگاه حقوقي محل اقامت متهم درخواست رسيدگي کند.


مطالب بيشتر در مجله حقوقي دلتا.





مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : تخريب ,اموال ,بايد ,خسارت ,مجازات ,عمومي ,تخريب اموال ,اموال عمومي ,جبران خسارت ,دادخواست جبران ,جبران خسارات ,تخريب اموال عمومي ,دادخواست جبران خسارت
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

عشق ثار الله(سیاست ما عین دیانت ماست) Tina مشاغل پزشکی پردرآمد پلاک افتخار آزمایشگاه فلزات گرانبها (ری گیری طلا) رینگ دینگ