از نظر قانوني پدر شوهر هر چند بسيار متمول، تکليفي براي پرداخت مهريه پسر خود را ندارد حتي اگر آن پسر فقير باشد. اما تحت شرايط خاصي امکان گرفتن مهريه از پدر همسر وجود دارد.

مطالبه مهريه از پدر شوهر

مهريه از حقوق مالي زن است که مرد متعهد به پرداخت آن است و ارتباطي به اطرافيان او ندارد. اما سوالات بسياري در اين خصوص پرسيده مي‌شود که آيا در صورت ناتواني مالي مرد، امکان درخواست مهريه از پدر همسر وجود دارد. در مجله دلتا شرايط مطالبه مهريه از پدر شوهر ‌پاسخ داده شده است.


مطالبه مهريه از پدر شوهر


از نظر قانوني پدر شوهر هر چند هم از تمکن مالي برخوردار باشد، وظيفه‌اي در قبال پرداخت مهريه پسر خود ندارد حتي اگر آن پسر (شوهر) فقير باشد گرفتن مهريه از پدر شوهر ممکن نيست5. اما تحت شرايط خاصي امکان مطالبه مهريه از پدر همسر وجود دارد. در واقع در مواردي که پدر همسر، در ضمن عقد ازدواج يا در سند ازدواج و يا حتي در قراردادي مستقل، پرداخت مهريه را تقبل کند يا ضمانت پسر خود را کرده باشد که در اين صورت زن مي‎تواند براي آنچه پدر شوهر تعهد کرده، براي گرفتن مهريه از پدر شوهر به او مراجعه کند. بنابراين در صورتي که پدر شوهر به عنوان ضامن در زمان عقد، محل ضامن بودن پسر را در عقدنامه ازدواج امضا کند، زن مي‌تواند براي درخواست مهريه به پدر شوهر که ضامن شوهر است اقدام کند. بايد در نظر داشت که ضامن شدن پدر شوهر، بايد به طور رسمي امضا و در دفتر عقد ازدواج تاييد شده و به ثبت رسيده باشد. بنابراين در صورتيکه وي به طور لفظي و فقط با گفتن اينکه من ضامن پسر خود براي پرداخت مهريه مي‌شوم، از نظر قانوني اعتبار ندارد و نمي‌توان از پدر شوهر درخواست مهريه کرد.


مطالبه مهريه


مهريه از ارث پدر شوهر


در مواردي که به دليل فوت پدر يا ساير اشخاصي که شوهر از آن‌ها ارث مي‌برد، وارث اموال و سرمايه‌اي شود، زن مي‌تواند مهريه خود را از سهم الارث همسر دريافت کند. بايد در نظر داشت در صورتيکه که پدر شوهر در زمان عقد ازدواج پرداخت مهريه را تعهد کرده باشد و يا ضامن پرداخت مهريه شود و بعد از مدتي از دنيا برود، اگر اموالي داشته باشد، آن اموال براي وصول مهريه توقيف مي‎شوند.


نحوه توقيف سهم‌الارث براي مهريه


در اين شرايط زن بايد دادخواست تامين اموال شوهر را به دادگاه خانواده ارائه کند. دادگاه با توقيف اموال مربوطه و سپري کردن روند قانوني با مزايده اين اموال، مهريه زن را وصول مي‌کند. شايان ذکر است در صورتي که زن فوت کرده باشد، ورثه (فرزندان و ديگر وراث) وي از حق مطالبه مهريه برخوردار هستند.


مهريه از پدر شوهر


ضمانت اجراي عدم پرداخت مهريه توسط پدر شوهر


در صورت مطالبه مهريه از پدر شوهري که پرداخت مهريه را ضمانت کرده است و ناتواني پرداخت مهر توسط وي و نيز در صورتي که پدر همسر، نتواند ادعاي اعسار و ناتواني مالي خود را در پرداخت مهريه در دادگاه ثابت کند و حتي نتواند در صورت تقسيط مهريه، اقساط مهريه را بپردازد، زن مي‎تواند بازداشت پدر شوهر (ضامن) را تا زمان پرداخت مهريه از دادگاه درخواست کند. دادخواست مطالبه مهر از پدر شوهر مي‌تواند همزمان با مطالبه مهريه از بدهکار اصلي که شوهر است، به دادگاه خانواده مطرح شود و لازم نيست حتماً عدم پرداخت مهريه توسط شوهر به اثبات برسد و سپس عليه ضامن شکايت شود.


مطلب پيشنهادي : براي آشنايي بيشتر با نحوه دريافت مهريه مطلب “مراحل قانوني دريافت مهريه چگونه است؟” را مطالعه کنيد.


مطالب بيشتر در مجله حقوقي دلتا


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بررسی مزایای مهم ساخت تیزر تبلیغاتی Brent Nicholas The Twelfth Imam . Shia ايحان دانستنیهای زندگی تراوشات ذهنی یک مهندس اهل دل آلفا 3 Michelle