طبق قانون، افراد براي ارث بردن از يکديگر بايد رابطه خوني و نسبي داشته و يا اينکه زن و شوهر باشند؛ در غير اين صورت مجوزي براي ارث بردن از ديگري وجود ندارد.

ارث بردن فرزند خوانده

فرزند خواندگي از جمله مسائلي است که برخي از خانواده‌هاي که صاحب فرزند نمي‌شوند با آن مواجه هستند. به همين دليل در قانون، مقررات خاصي براي حفظ حقوق کودک و آسان‌تر کردن مراحل فرزند‌ خواندگي در نظر گرفته شده است. در واقع يکي از مسائل مربوط به فرزند خواندگي، موضوع ارث بردن فرزند خوانده از افرادي است که وي را به فرزندي مي‌پذيرند و سرپرستان قانوني کودک محسوب مي‌شوند. در مجله دلتا قوانين و مقررات مربوط به تعلق گرفتن ارث به فرزند خوانده بررسي شده است.


ارث بردن فرزند خوانده


طبق قانون، افراد براي ارث بردن از يکديگر بايد رابطه خوني و نسبي داشته و يا اينکه زن و شوهر باشند. در غير اين صورت مجوزي براي ارث بردن از ديگري وجود ندارد. بنابراين با توجه به قوانين، تعلق ارث به فرزند خوانده وجاهت قانوني ندارد. همانطور که مي‌دانيد بعد از فوت فرد، اولين قدم براي مراحل تقسيم ارث، گرفتن گواهي انحصار وراثت است و در انحصار وراثت فرزند خوانده جايگاهي ندارد چون جز ورثه محسوب نمي‎شود. حتي اگر اسم فرزند خوانده در شناسنامه شخصي که او را به فرزند خواندگي پذيرفته وارد شده باشد باز هم از ارث محروم است.


انحصار وراثت فرزند خوانده


نحوه تقسيم ارث به فرزند خوانده


1. سرپرست در زمان حيات، مال يا اموالي به نام فرزند‎ خوانده منتقل کند.
2. اموال خود را براي او وصيت تملکي کنند. يعني اينکه وصيت کنند بعد از فوت آنها اموال به فرزندخوانده تعلق بگيرد.
3. فرزند خوانده ارث نمي برد، اما سرپرستان او مي توانند به عنوان صلح يا‏‎ ‎‏بخشش مالي به او واگذار کنند.
شايان ذکر است که در صورت فوت فرزند خوانده، سرپرست نيز از او ارث نمي‎برد.


مطلب پيشنهادي: براي آشنايي بيشتر با شرايط فرزند خواندگي مطلب “شرايط فرزند خواندگي در قانون چگونه است؟” را مطالعه کنيد.


مطالب بيشتر در مجله حقوقي دلتا


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ایده های برای کسب کار Vanessa مارکت مانی هزار و یک روش روستای سالم آباد Carl رؤیای نیمه شب تابستان شبکه مجازی مهندسی کامپیوتر سايت مديا استار