طبق قانون هر يک از والدين که طفل تحت حضانت او نيست، حق ملاقات طفل خود را دارد . تعيين زمان و مکان ملاقات و سير جزئيات مربوط به آن در صورت اختلاف بين پدر و مادر با دادگاه است.

زمان ملاقات فرزند

طبق قانون هر يک از والدين که طفل تحت حضانت او نيست، حق ملاقات فرزند خود را دارد . تعيين زمان و مکان ملاقات و سير جزئيات مربوط به آن در صورت اختلاف بين پدر و مادر با دادگاه خانواده است. در ادامه با موضوع تعيين زمان ملاقات فرزند با مجله دلتا همراه باشيد.


زمان ملاقات فرزند


هرکدام از والدين اين حق را دارند که در فواصل معين با کودک خود ملاقات کنند و حتي مشکل اخلاقي مادر يا پدر هم باعث نمي‌شود از ملاقات وي با فرزند جلوگيري شود. در صورتي که ميان پدر و مادر درباره مدت زمان ملاقات و نحوه آن توافق شده باشد، طبق همان توافق عمل مي‌شود. اما در صورت توافق نشدن، دادگاه در حکم خود مدت ملاقات و نحوه آن را براي کسي که حق حضانت ندارد، مشخص مي‌کند. معمولاً دادگاه‌ خانواده يک يا دو روز از آخر هفته را به اين امر اختصاص مي‌دهند و گفته مي‌شود ملاقات بيش از اين مقدار با شخصي که حضانت را به عهده ندارد، موجب اختلال در حضانت و دوگانگي در تربيت کودک مي‌شود. اما سلب کلي حق ملاقات از پدر يا مادري که حضانت به عهده او نيست برخلاف قانون است و دادگاه نمي‌تواند حکم به آن بدهد. با اين حال اگر ملاقات با پدر يا مادري که حضانت به عهده او نيست واقعاً براي مصلحت و منافع کودک مضر باشد، دادگاه مي‌تواند مواعد ملاقات را طولاني‌تر کند. به طور مثال به جاي هفته‎اي يک بار ، ماهي يک بار يا هر شش ماه يک بار تعيين کند يا ملاقات با حضور اشخاص ثالث باشد.


ملاقات فرزند
البته زماني که ملاقات خطر جاني براي فرزند داشته و پدر يا مادر حالت خطرناک رواني داشته باشند، براي جلوگيري از صدمه به فرزند، مي‌توان با حکم دادگاه مانع از ديدار يکي از والدين که دچار چنين مشکلي هستند، شد.


تعيين محل ملاقات فرزند


تعيين مکان ملاقات فرزند مي تواند توافقي باشد و در صورت عدم توافق با تشخيص دادگاه است. برخي دادگاه‌ها نيز براي حل اين مشکل، کلانتري را محل ملاقات قرار مي‌دهند. در حالي که اين اقدام به طفل آسيب روحي و رواني جدي وارد مي کند و ترس و اضطراب ناشي از اين ملاقات ها آرامش روحي او را در معرض خطرات جدي قرار مي دهد. در قانون حمايت خانواده، قانون‌گذار به وم ايجاد امکانات مناسب براي ملاقات فرزندان طلاق با والدينشان تأکيد مي‌کند. بنابراين پيش‌بيني محل ملاقات فرزندان طلاق و حضانت با والدين آن‌ها، در محيطي فارغ از تنش و آسيب اقدامي است که قانون‌گذار در قانون حمايت خانواده مصوب 91 و ماده 68 آيين‌نامه اجرايي اين قانون مصوب سال 93 به آن توجه داشته است.


مدارک لازم براي دادخواست ملاقات فرزند


1. کارت ملي
2. شناسنامه،
3. سند ازدواج يا طلاق نامه


پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي بيشتر با حضانت فرزند مطلب “حضانت فرزند بعد از طلاق با کيست؟” را مطالعه کنيد.




مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مدریت نوین ویستا سازه فول فیلم | fulfilm آموزش کاراته اطلاعات عمومی جهان Satta king ذهن برتر سخنان بزرگ شیروان ،جملات عاشقانه گوریل فهیم